Det nordiske kjøkkenet hos Lotta Klemming

Med en sterk kjærlighet til havet og en drøm om å vie seg til sin lidenskap for østers på heltid, forlot Lotta Klemming storbyen og vendte tilbake til hjembyen Grebbestad i det nordlige Bohuslän i Sverige. På den nyåpnede østersgården Ostrongården - et sted for overnatting og opplevelser, med et kjøkken i rustfritt stål som gjenspeiler havet og Bohusläns forrevne klipper - kan Lotta leve ut drømmen sin samtidig som hun nyter livet hun ønsker seg sammen med sin samboer og deres lille datter.

Lotta Klemmings kjøkken på Ostrongården er et funksjonelt kjøkken i rustfritt stål fra Nordiska Kök.

Lottas lidenskap for havet og Bohusläns landskap gjennomsyrer alt hun gjør, fra østersfiske til å skape Ostrongården.

Etter suksessrike år i motebransjen følte Lotta Klemming at det var på tide med en forandring. Fokuset skiftet mot en annen type livsstil, preget av hennes kjærlighet til havet og østersfiske, en lidenskap hennes far inspirerte til. Faren startet nemlig Bröderna Klemmings dyk.

Lotta valgte å vende hjem til Grebbestad for å starte sitt nye kapittel som Sveriges første (og hittil eneste) kvinnelige østersdykker. Siden 2015 har hun drevet Klemming Ostron, leverandør av håndplukkede, villfangede østers med restauranter og barer over hele verden som kunder. En livsstil som hun selv sier har gitt henne både selvtillit og stolthet, og det tøffe miljøet ved havet har styrket henne på mange måter.

Siden 2015 har Lotta drevet Klemming Ostron, der hun håndplukker villfangede østers som leveres til noen av Skandinavias mest prestisjefylte restaurante

Klemming ostron ligger ved siden av det glitrende havet, i Grebbestad i Sverige.

Klemming Ostron tilbyr unike opplevelser tett på havet i det nordlige Bohuslän i Sverige.

Ved siden av østersfisket tilbyr Lotta også gjestene muligheten til å bli med henne ut på turer der de kan ta del i arbeidet hennes i den svenske vestkystens karrige landskap, omgitt av slående natur, det glitrende havet og en beroligende ro.

Min kjærlighet til havet er sterk, og den kjærligheten ønsker jeg å dele med gjestene mine.
— Lotta Klemming

Som en forlengelse av de populære opplevelsene har Lotta og hennes partner Sander Schimmelpenninck nå åpnet Ostrongården, som ligger utenfor Grebbestad i det vakre Tjurpannan naturreservat. Gården forsterker den minneverdige totalopplevelsen for alle sanser, og tilbyr gjestene førsteklasses lokal gastronomi sammen med sjøbaserte aktiviteter.

Ostrongården er et sted for avslapning og matlaging, der gjestene kan nyte de rolige omgivelsene og enkelheten i nordisk design.

Østersgården Ostrongården ligger i nærheten av Tjurpannan naturreservat, omgitt av nordisk natur og med nærhet til havet og de forrevne bohuslänske klippene.

Kjøkkenet i rustfritt stål gjenspeiler Lottas visjon - et kjøkken som er både slitesterkt og vakkert, der havet og klippene gjenspeiles i materialvalge.

For kjøkkenet på Ostrongården hadde Lotta en tydelig visjon – i tillegg til at kjøkkenet skulle være slitesterkt og funksjonelt, ønsket hun også å speile Grebbestads unike landskap. Ved å veve inn havets og klippenes vakre, dempede toner i kjøkkenets design skapte hun et rom som formidler den nordiske naturens følelse og ro.

“Ostrongårdens kjøkken skal være et sted man kan leve og trives i og med. Det skal både brukes og slites, så materialene var veldig viktige for meg,” sier Lotta Klemming.

Resultatet ble et kjøkken i rustfritt stål fra Nordiska Kök med en godt planlagt arbeidsplass, skjult oppbevaring og vakre detaljer inspirert av havet. Kjøkkenhetten er kledd i østersterrazzo, akkurat som den fantastiske bordplaten.

Ostrongården tilbyr gjestene en hjemmekoselig atmosfære, med et kjøkken designet for både bruk og nytelse etter en dag ute på sjøen.

Materialvalget er både funksjonelt og bærekraftig, med vakre detaljer som østersterrazzo.

Interiøret har moderne skandinavisk design med retrodetaljer, og de store vinduene bringer den omkringliggende nordiske naturen inn. Teppe fra Cappelen Dimyr.

“Det føltes naturlig å inkludere østers i huset siden det er det materialet jeg jobber med. Og materialvalget for kjøkkenet føltes også riktig – et rustfritt kjøkken kan brukes og blir likevel bare vakrere med tiden. Det bringer mer av meg og arbeidet mitt inn i hjemmet,” sier Lotta.

Kjøkkenet er gjennomtenkt designet, med østersterrazzo som dekker hetten, laget av Herrljunga Terrazzo, og en komfyr i rustfritt stål fra Bertazzoni.

Ostrongården, omgitt av den nordiske naturen og inspirert av den nordiske designens enkelhet.

“Jeg vil at gjestene mine skal ta i bruk huset og kjøkkenet, og føle seg hjemme etter en lang dag ute på havet. Kanskje tenne opp i peisen mens maten forberedes på kjøkkenet.”

Ostrongården er designet for samvær, med et stort spisebord som innbyr til middager mens ilden knitrer i den åpne peisen.

Et sted for avslapning omgitt av vakker natur.

Lotta has created a place that reflects her passion for sustainable materials and functional design.

Lotta Klemmings kjøkken på Ostrongården

Lotta Klemmings kjøkken på Ostrongården er inspirert av den nordiske naturen og bygget i Nordiska Köks snickeri utenfor Göteborg. Kjøkkenet er i rustfritt stål og er både funksjonelt og stilrent, noe som kompletterer husets moderne og retro-inspirerte interiør. Ostrongården er den perfekte plassen for matlaging og avslapning med den nordiske naturen som omgivelse.

Lotta Klemming er Nordens eneste kvinnelige østersdykker, og har siden 2015 drevet Klemmings Ostron. De leverer østers til noen av Skandinavias mest prestisjefylte restauranter. Hennes fokus på bærekraft og høy kvalitet har gjort østersene hennes ettertraktede blant gourmetkokker. I boken Vildplockade ostron forteller Lotta om livet som østersdykker og deler sine beste oppskrifter. Sammen med sin partner Sander Schimmelpenninck har hun nå startet Ostrongården, som tilbyr unike overnattingsmuligheter rett utenfor Grebbestad, nær Tjurpannans naturreservat. Lotta tilbyr også unike havnære opplevelser i Nord-Bohuslän.

Nysgjerrig på å vite mer om Lotta Klemming og Ostrongården eller å booke?
Bestill en opplevelse hos Klemmings Ostron.


Photo: Andrea Papini for Nordiska Kök
Text: Linnéa Ruiz Mutikainen

Emilie Lindqvist